Eldgivning mot polismans bostad leder till kortad föräldraförsäkring

I kaskaden av nyhetsrapporter om vad som måste betraktas som fullständigt absurda händelser, ytterst som konsekvens av galna politiska beslut, idag toppat av eldgivning med automatvapen mot polismans privatbostad, fortsätter Sunt Förnuft envist arbetet med att utmejsla ett åtgärdsprogram som leder till ett bättre Sverige. Vi ser ett eftersatt behov av ekonomiska satsningar och förändrade styrmodeller inom flera centrala områden i det gemensamma, dvs vår offentliga verksamhet. För att frigöra resurser för sådana satsningar behöver vi ifrågasätta nuvarande ordningar och prioritera resurserna. Idag tittar vi på föräldraförsäkringen.
 
I Sverige har vi en i internationell jämförelse unikt generös föräldraförsäkring. Föräldrar har rätt och ersättning för att vid födsel stanna hemma från förvärvslivet i upp till 16 månader (480 dagar). Föräldrar till fler än ett barn har rätt att stanna hemma betydligt längre perioder.
 
Sunt Förnuft föreslår att föräldraförsäkringen kortas från nuvarande 480 dagar till 360 dagar. Vidare föreslås ett avskaffande av utökade dagar för flerbarnsfödslar att ersättas med ett system med särskilt stöd vid flerbarnsfödslar. Vi föreslår behovsprövning av föräldraförsäkringen baserat på förmögenhet.
 
Med detta förslag räknar vi med att frigöra 10.000.000.000 kr för satsningar inom andra områden.
svpol
0 kommentarer